22 Ocak 2015 Perşembe

ANTALYALI ÜYE ARICILARIMIZA...

                          Bugün,siz değerli arıcılarımıza bir mesaj yazdık.Arıcılık teşvik paralarının  aidatlarınız kesilmeden hesaplarınıza bakanlıkça yatırıldığını belirttik.Bunun yanında 50 lira üyelik aidatı ve 75 lira hizmet bedeli olmak üzere 125 lira üyelik parasını en geç şubat sonuna kadar birliğimize ödeyin diye mesajda belirtdik.Çünkü:Birliğimizin belirli kalemler  yönetimimizin insiyatifi dışında giderleri var.
                          Bu giderlerimiz vazgeçilemez azaltılamaz denecek giderler.Sizin paranızı har vurup harman savurmuyoruz.
1-Birliğimizin Tarım İl Müdürlüğü içinde yer alan Kampüsdeki iki hizmet binası için Devlete kira bedelleri var.Bal satış Ofisi yıllık 2700 lira.Petek Üretimi yapılan binanın kira bedeli bakanlıkdan henüz gelmedi.Ayrıca Alanya merkezde o bölge arıcına hizmet vermek üzere bina kiralandı 7000 liraya.Finike Turunçova'da da bir bina kiralandı.4750 lira.Yönetim Binamızın Kirasıda takriben 10.000 lira.Bizim bütçemizden gidecek elimizde olmayan 30-35 bin lira gibi bir kira bedeli var.Birliğin üç çalışanı var.Bunlarında maaş vergi ve sigorta toplamlarıda 20.000x3=60.000 lira.Öyle olunca hiç bir iş yapmadan telefon elektirik internet giderinide eklersek 100.000 lira gider görünüyor.Aktif üyelik ücretini ödeyen 1500 kadar üyemiz var.Bunların tamamı ödese 75.000 lira  gelir oluşur.Peki birlik üyesine hizmet etmek için ne yapacak?Sizden 75 lira hizmet bedeli almazsak nasıl yürüteceğiz.Yönetim kurulu sizden maaş mı alıyor.Genel kurulda üyelik aidatı 50 lira olsun derken düşünmeden el kaldırdınız.Bu birliğe ihtiyacı olmayan üyemiz varsa birlikden beklentisi yoksa,onun yapacağı iş birlik üyeliğinden istifa etmektir.Çünkü;Biz Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu olarak Antalya arıcılığını kalkındırmaya kendimize söz verdik.Hiç parasız yatırım yapmadan nasıl size hizmet verebiliriz.Yönetim Binası satın almadan nasıl kiradan kurtuluruz?Bunlarıda düşünmelisiniz.
                             Ayrıca Antalya Arıcılar Birliği olarak şirketleşmeliyiz.Şirketimize  sermaye koyarak ortak olmalıyız.Bu şirket siz üyelerin ihtiyaçlarını uygun fiyatlarla sağlamalı vede para kazanarak büyümeli gelişmeli.Sizin ürettiğiniz bal,polen propolis ve arı sütü gibi ürünleri değerlendirerek sizlere para kazandırmalı.
                             Seçimden sonra değişik üyelerden bal numuneleri aldık.tahlil ettirdik.Sonuç mu? Herkes benim sütüm benim balım temiz der...Sonuç,ilaç kalıntısı=var...Antibiyotik var...Peki sağlam olmayan iyi üretilmeyen balı nasıl satacağız.Önce sağlam sağlıklı ballar üretmeliyiz.
                                  Size hizmet vermek içinde birlik olarak güçlü olmalıyız.Hem para vermeyeceksin,hem hizmet isteyeceksin...Mümkün değil.Hizmet etmenin gideri var.Bu gideride üyelerimiz karşılayacak,karşılığında hizmet onlara gelecek.Hani bazı insanlarımız vardır..Eleştiride sınır tanımazlar...Devlet nerede diye bağırırlar.Devletin bir parçasının kendileri olduğunu bilmek istemezler.Ülkemizin yanlış sorunları ile mücadele etmeden dalkavuk televizyonlar gibi öterler.Öyle olmaz.Dün yöneticiler başkaydı...Ama iyi niyetli ama başaramadılar...Ama onlarda hizmet etmek amacını güdüyorlardı.Bugünde Yücel TURAN ve ekibi var.Öyle çabalamayacaklar.Amaçları hizmet etmek.Onun mücadelesini veriyorlar.Ama işlerine gelmeyenler arıcılık yapıp para kazanamayanlar,amatör zihniyetdeki arıcılar 125 liraya feryat ediyorlar.Hiç araştırdınız mı?Diğer birlikler kaç lira alıyor?
                               Antalya'nın Ay-Bir üyesi arıcı kardeşlerimiz,amacımız size hizmet üretmek.Bu hizmeti üretirken belirli bir gider var.Bu gider arıcı başı 100 lira civarında.Bizde toplamda 125 lira parayı bundan dolayı istiyoruz.Yoksa yönetim kurulu arkadaşlarımızın hepsinin kendisine yetecek gelirleri var.Başlarını ağrıtmak için seçilmediler.       
                                Bu duygularla sizlere bilgi aktarırken sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder